[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Proba 2

Byaa

Data: Joi, 03/02/2011, 15:13 


Miss Italia



ITALIA

SPECIALITATI CULINARE

Bruschette


Bruschetta constituie un aperitiv din centrul Italiei,a caror origine dateaza inca din sec. 15. Bruschetta este in general facuta din paine prajita unsa cu usturoi, pe care se pot pune legume, salam, prosciuto,rosii , cascaval sau mozarella. Este o buna metoda de a folosi painea mai veche.

Cannelloni

Cannelloni sunt paste de forma dreptunghiulara care sunt rulate într-o formă cilindrică in care se gaseste o umplutura cimbru care poate include branza ricotta, spanac, şi diferite tipuri de carne. Acestea sunt apoi acoperite cu un sos, de obicei un clasic de rosii sau sos bechamel.

Lasagna

Lasagna este un fel clasic de mancare in Italia, care consta din straturi alternative de paste, branza, sos, si, adesea, alte ingrediente. Tipic bucatariei italiene, exista mai multe variante regionale. In unele zone, in special in regiunile sudice din Italia, sosul folosit este de rosii simplu sau ragù (sos pe baza de carne), in timp ce in alte zone, in special in nordul Italiei, este folosit sosul bechamel.

Pizza

Originara din bucataria napolitana, pizza a devenit populara in toate colturile lumii. Este facuta dintr-un aluat in forma de disc,care este acoperit de sos de rosii, branza ( in special mozarella), prosciuto, ciuperci, salam, depinzand de cultura in care este facuta.

Ravioli

Ravioli sunt niste paste umplute cu diverse umpluturi, sigilate intre doua straturi subtiri de aluat de paste.

Spaghetti Carbonara

Pasta alla Carbonara (Spaghetti Carbonara) este un fel demancare specific italian, bazat pe oua, pecorino romano (branza), guanciale (bacon)si piper negru. Spaghetti Carbonara au fost create undeva prin mijlocul secolului al XX-lea

Desert: Cannoli

Cannoli sunt un desert de patiserie din zona Siciliei. Cannoli constau dintr-un aluat in forma de tub prajit, care este umplut cu o crema dulce (de obicei branza ricotta si felii de succade tocate)

Desert: Tiramisu

Tiramisu este unul din cele mai populare prajituri din Italia. Ingredientele acestui preparat sunt piscoturi imbibate cu cafea,stratificate de un amestec de galbenus de oua si mascarpone, aromate cu lichior si cacao.



 

Byaa

Data: Joi, 03/02/2011, 20:27 


Miss Italia



TRADITIILE ITALIEI
Tarantella Napolitana
dancing
Italian Street Songs - Tarantella Napoletana


Tarantella este un dans popular, caracterizat printr-o masura rapida (de obicei 6/8; uneori 18/8 sau 4/4), acompaniat de tamburine. Numele dansului depinde de fiecare regiune, de exemplu, in Campania acesta este numit "Tammuriata", iar in regiunea Salento regasim dansul sub numele de "Pizzica".

Festival dei Due Mondi

Festival dei Due Mondi sau Festivalul Celor Doua Lumi, este un festival anual de muzica, care tine de la inceputul lunii iunie pana la inceputul lunii iulie in orasul Spoleto, Italia. De la fondarea sa, de catre compozitorul Gian Carlo Menotti,in 1958, festivalul dispune de o larga gama de concerte, opere, dans, teatru, arte vizuale si dezbateri la masa rotunda, cu privire la stiinta.
Festivalul s-a dezvoltat intr-una dintre cele mai importante manifestari culturale din Italia, cu un program de trei saptamani de muzica, teatru si spectacole de dans. De ceva timp a devenit un punct de referinta pentru sculptura moderna, si opere de arta.

Carnevale di Venezia

Carnavalul de la Venetia este cel mai mare si cel mai important festival venetian. Este un amestec foarte apreciat de traditie, distractie, istorie si buna-dispozitie intr-un oras unic cu adevarat, un festival care atrage an de an zeci de mii de turisti din toate colturile lumii.Carnavalul de la Venetia are o traditie foarte veche. Este festivalul care celebreaza trecerea de la iarna la primavara, o perioada in care totul pare realizabil si perfect posibil, inclusiv iluzia ca cei mai saraci oameni pot deveni cei mai puternici purtand pe fata masti. Festivalul din Venetia dateaza inca din anul 1296, cand Senatul Republicii Venetia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. Dupa o intrerupere de peste doua secole traditia Carnavalului din Venetia a fost redescoperita de municipalitate in anul 1980, iar de atunci a avut loc anual si s-a bucurat de un succes tot mai mare.




 

Byaa

Data: Joi, 03/02/2011, 23:00 


Miss Italia



SARBATORILE IN ITALIA

*L'arrivo della Befana (Sosirea vrajitoarelor): 6 ianuarie
Este o sarbatioare cam cum este la noi Sf. Nicolae, doar ca in Italia, Sf. Nicolae este inlocuit de vrajitoare.

*Carnivale: 8 februarie

*San Valentino: 14 februarie

*Festa del Papa (Ziua tatalui) :19 martie

*Lunedi dell'Angelo(lunea ingerilor): lunea Pastelui

*Pesce d'aprile (ziua pacalelilor): 1 aprilie

*Festa della mamma (Ziua mamei) : 2 mai

*Festa della Republica (Ziua nationala) 2 iunie

*Festa di Tutti Santi (Ziua tuturor Sfintilor): 1 noiembrie

*Commemorazione dei defunti (Ziua mortilor): 2 noiembrie




 

Byaa

Data: Joi, 03/02/2011, 23:30 


Miss Italia



SUPERSTITII

*In regiunea Siciliei, cei nascuti in zi de vineri nu pot fii vrajiti
Pentru multe persoane, vinerea este cunoscuta ca o zi nefasta, dar pentru sicilieni nu. Inca din antichitate se stia ca, cei nascuti vinerea ar fi privilegiati: erau stiuti drept puternici, viteji/valorosi, isteti, vicleni si aveau o putere incat puteau manui serpi veninosi de orice fel si nu se temeau de lunatici (dupa credintele populare, sunt acele persoane care in anumite nopti dobandesc instincte de lup, conservandu-si totusi infatisarea umana). "Vinerelul", asa este numit cel nascut intr-o astfel de zi, are chiar si puterea de a vedea lucrurile oculte si de a profetiza viitorul. Spiritele rele nu au nici o influenta asupra sa. Cine se naste vinerea nu poate fi vrajit si poate chiar sa locuiasca intr-o casa invadata de spirite, fara a fi insa deranjat de acestea.

*Italienii nu se tem de cifra 13, ci de 17.
Nu bat in lemn... mai degraba in fier...
Daca ne plimbam pe strazile din centrul istoric al orasului Napoli, sau al altor orase din Italia,in cartierele mai cunoscute, putem vizualiza cateva standuri sau mici magazine unde se vand mii de mici "purtatoare de noroc": brelocuri sau pandantive in forma de corn, potcoava, trifoi cu patru foi, sau chiar sub forma unui om cu cocoasa. Se vand cu sutele, oricine are cate unul in buzunar sau acasa.

Dar sunt italienii atat de superstitiosi? Nu se poate manca la masa in 13, trebuie sa prin alta parte daca vezi o pisica neagra, grija mare la spargerea unei oglinzi pentru ca vor fi 7 ani de nenorociri ... si asa mai departe.

Unele superstitii au un scop precis si anume unul cultural. A varsa ulei sau sare de exemplu e aducator de soarta rea: acest lucru pentru ca este vorba despre doua produse de prima importanta pentru a te hrani si deci pentru a supravietui.
Italienii eu superstitii cu totul particulare: nu “bat in lemn” ci in fier si nu se tem de numarul 13 ci mai ales de 17. Dar in principal, italienii sunt mereu “la vanatoare” de noi obiecte care poarta noroc: pietre semipretioase si colorate poate chiar legate de semnele zodiacale, animale, simboluri ezoterice si amulete.
Peste toate astea, important este sa nu se faca martea si vinerea casatorii, sa nu se plece la drum si, nu in ultimul rand, artistii nu vor trebui sa lucreze in aceste zile...



 

  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Creaţi un website gratuit prin uCoz